VERZONDEN BINNEN 1 - 2 WERKDAGEN // GRATIS VERZENDING VANAF €75 // DUURZAAM & UNIEK //
TOT 15 ARPIL WORDEN ER GEEN BESTELLINGEN VERZONDEN // GEBRUIK DE CODE -VOORJAAR- VOOR 15% KORTING //

Waarom plannen zo goed voor je is!

Thuiswerken
Thuiswerken

Waarom plannen zo goed voor je is!

Plannen: de een doet het dagelijks en de ander eigenlijk nooit. Ben jij een gestructureerde planner of een ontzettende chaoot? In deze blog laten wij je zien waarom plannen zo goed voor je is. Het is een veel beter voor je dan je in eerste instantie zal denken. Voor iedereen die eigenlijk nooit gebruik maakt van een planner of het iets te vaak vergeet: we got you! Wij laten je zien waarom plannen zo goed voor je is, zodat jij hopelijk direct na het lezen van deze blog start met het maken van een strakke planning.

Honderd dingen tegelijk

Plannen is goed voor je op zowel praktisch als mentaal gebied. Praktisch gezien zorg je voor minder chaos en onrust tijdens je dagelijkse bezigheden. Geen afspraken meer vergeten, niet meer te laat komen en niet meer bezig zijn met honderd dingen tegelijk. Met een gestructureerde planning voorkom je dubbele afspraken en te veel afspraken in een te korte tijd. Zonder planning heb je geen duidelijk overzicht en zeg je tegen van alles en iedereen: ‘ja ik kan’, om vervolgens de hele week overal naartoe te vliegen. Plan ook genoeg ruimte in voor jezelf of voor onvoorziene zaken, zo kun je ook nog een beetje blijven ademen. Ook op het gebied van een gezonder leven kan bijvoorbeeld een maaltijdplanning helpen om structuur te brengen in je eetgedrag. Je kunt voor de hele week gezonde maaltijden plannen zodat je in ieder geval een stok achter de deur hebt.

Plannen creëert rust in je hoofd

Op mentaal gebied brengt plannen vooral meer overzicht en structuur in je leven. Door te plannen creëer je een bepaalde rust in je hoofd, je weet dankzij een strakke planning precies waar je aan toe bent en kunt alles een plekje geven. Geen stress of chaos meer in je hoofd, doordat je bijvoorbeeld niet meer weet met wie je morgen een meeting had of welke dag je ook al weer naar tandarts moest. Door te plannen schrijf (of typ) je deze stress en chaos letterlijk van je af, zodat jij meer rust in je hoofd zal ervaren.

Producten die je helpen met plannen

Weekplanner A4

Iedere week een duidelijk overzicht van al je taken, afspraken en to-do’s. De weekplanner helpt je op weg!


Weekplanner

to do notitieblok

Schiet je iets te binnen wat je moet doen? Schrijf alles op de to-do list, zodat niet alles in je hoofd blijft zitten!


To-do blok

dagplanner

Maak je liever per dag een overzicht van je taken en wil je daarin werk en privé samenvoegen? De dagplanner helpt je!


Dagplanner A5

Keuzes maken

Door te plannen leer je ook keuzes maken. Ben jij iemand die tegen alles ja zegt? Dan kan een planning jou waarschijnlijk goed helpen bij het maken van keuzes. Door een planning te gebruiken zal je erachter komen dat je niet alles kunt doen wat je zou willen. Een week of dag bestaat nu eenmaal uit een bepaald tijdsbestek. Je zal dus keuzes moeten maken en alles wat niet in je planning past zal je door moeten schuiven naar de volgende week. Ook als het bijvoorbeeld gaat om het maken van keuzes in wat je nu weer moet gaan eten, is een maaltijdplanner ook een goede tool om je daarbij te helpen. Plannen zorgt ervoor dat je een maximaal aantal dingen of taken kunt invullen, dus dat je ongetwijfeld keuzes zal moeten maken.

Uitstelgedrag voorkomen

Wanneer je werkt met een planning kun je een bepaald uitstelgedrag voorkomen. Of je nu werkt, studeert of het huishouden aan het runnen bent: iedereen vertoont wel eens uitstelgedrag. De een vertoont vaker uitstelgedrag dan de ander en je weet vast dat het heel verleidelijk is om een taak door te schuiven naar morgen. Met het gebruik van een planner gaat dat moeilijker, want je hebt morgen ook weer genoeg taken ingepland. Het doorschuiven van je taken zal dus minder makkelijk gaan, omdat je de volgende dag ook al weer taken hebt opgeschreven en je dus eigenlijk ‘vol zit. Je zal het dus wel echt op het moment zelf moeten doen. Door te plannen stel je meer eisen voor jezelf en voorkom je dus uitstelgedrag.

Producten die je helpen met plannen

Familieplanner

Heb je een gezin en mis je het overzicht van alle sport en vrije tijds afspraken? De familieplanner biedt je een overzicht


Familieplanner

Maaltijdplanner

Wil je gezonder eten en je maaltijden plannen? Deze planner helpt je ermee op een eenvoudige manier


Maaltijdplanner

Waarom plannen zo goed voor je is! 1

Ervaar jij vooral chaos op je werk door alle afspraken en taken? De werkplanner biedt de uitkomst


Werkplanner

Doelen en grenzen stellen

Wanneer je een planner gebruikt kun je meer doelen en grenzen voor jezelf stellen. Als je geen gebruik maakt van plannen, kan het werk je nog wel eens teveel worden of merk je juist dat je weinig uitvoert. Door te werken met doelen zal je merken dat je productiever en harder zal werken om dat doel te behalen. Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Neem bijvoorbeeld een klein en een groot doel per dag die je wilt behalen. Of dat nu werk, studie of sport gerelateerd is, met een planning kun je deze doelen makkelijker stellen en dus inplannen. Ook is het goed om ruimte in te plannen voor onvoorziene zaken, zodat je altijd last minute nog iets kunt oppakken of kunt doen.

Ook bij het stellen van grenzen kan een planner je verder helpen. Dankzij het overzicht dat een planner je biedt, zie je meteen wat je allemaal wel en niet extra kunt doen. Wanneer je dus te veel hebt gepland merk je dat meteen, je planning zit dan simpelweg te vol. Grenzen stellen is ontzettend belangrijk, je moet niet te veel willen, dan loop je over. Door gebruik te maken van een planning kun je de juiste balans vinden in het stellen van zowel doelen als grenzen voor jezelf.

Meer kwaliteit, focus en productiviteit

Door te plannen, het stellen van heldere doelen en duidelijke grenzen aan te geven zal je merken dat je kwalitatief beter werk kunt leveren en dus een stuk productiever bent. Wanneer je eigenlijk niet meer weet wat je allemaal moest doen of welke afspraken je had gepland, dan zal je alles net wat meer gehaast en chaotisch doen. Nu weet je precies wat je moet doen, waar je moet zijn en ben je meer gefocust.

Last but not least: een voldaan gevoel

Een van de meest belangrijke dingen aan het plannen: je kunt afstrepen! Door met een planner te werken en taken af te strepen zie je veel duidelijker wat je allemaal hebt gedaan. Daar mag je iedere dag weer tevreden en trots op zijn! Zonder een planning vergeet je vaak wat je op een dag allemaal hebt gedaan. Door je to-do’s en taken in te plannen en vervolgens af te strepen zal je merken dat je iedere dag meer met een voldaan gevoel kunt afsluiten, omdat je ziet dat je stiekem toch meer hebt gedaan dan je misschien van tevoren zou denken.

Dit zijn eigenlijk al genoeg redenen waarom plannen zo goed voor je is. Het is zowel praktisch als mentaal erg goed voor je en het helpt je om meer overzicht en structuur te krijgen. Het helpt je om iedere dag met een voldaan gevoel af te sluiten en met goede moed aan een nieuwe dag te beginnen omdat je precies weet wat je moet doen en wat je van jezelf verwacht. Geen stress en chaos meer, maar rust in je hoofd!

planning pakket

In één keer alles aanpakken?

Zou je graag gezonder eten, maar weet je niet hoe? En ben je klaar met alle eindeloze taken die door je hoofd spoken? Met het Positive Planning Pakket kun je in één keer alles aanpakken. Het bevat een weekplanner, maaltijdplanner, to-do blok, complimentenblokje met bijpassende pen, een kaartenset een een hippe vilten map waarin je al je planners kunt bewaren.


Positive Planning Pakket

Volg MOODZ op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe producten, tips over overzicht en structuur en leuke acties en kortingen!


Instagram

Waarom plannen zo goed voor je is! 2
Waarom plannen zo goed voor je is! 3

Deel:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Winkelmandje 0
De waardering van www.moodzdesign.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 93 reviews.

Van 24-04 t/m 08-05 worden onze bestellingen tijdelijk verzonden binnen 5-7 werkdagen. Daarom nu GRATIS verzending met de code 'FREESHIPPING0422'

67379AA4-4F65-43A1-BDB1-C11A4F04576D
Schrijf je in voor de MOODZ - happy mail en krijg

10% korting

op je eerste bestelling!