MOODZ design

Toen ik op mijn opleiding zat wist ik niet goed wat ik moest kiezen. Grafisch ontwerp of interieur. Uiteindelijk koos ik ervoor om Projectleider Interieur te gaan studeren. En dat grafische? Dat deed ik er gewoon bij. Ik zorgde ervoor dat ik mijn verslagen en presentaties ook grafisch in orde waren. Ik was ervan overtuigd dat het totaal plaatje moest kloppen. Wanneer ik de kleuren die ik gebruikte in mijn interieurontwerp ook terug liet komen in mijn klantpresentatie, wist ik zeker dat de klant er het juiste gevoel bij zou krijgen. En het voordeel: ik kreeg ook feedback op mijn grafische ontwerpen waardoor ik beide vakgebieden ontwikkelde.

Hoe het allemaal begon...

Tijdens mijn studie werkte ik in de supermarkt als kassa- en bakkerijmedewerkster. Toen tijdens mijn stagejaar mijn contract niet verlengd werd vanwege mijn leeftijd heb ik lang gezocht naar andere bijbaantjes, maar overal werd ik afgewezen omdat ik te oud was (18 jaar toen). ‘Dan ga ik het anders doen’ dacht ik. Kerst naderde en ik begon met het ontwerpen van kerstkaarten. Ik maakte een setje van 8 hippe zwart-wit kaarten en trok de stoute schoenen aan. Ik benaderde winkels en webshops en die waren tegen mijn verwachtingen in allemaal hartstikke enthousiast. En zo waren daar mijn eerste verkooppunten. De kaarten liet ik destijds drukken bij een lokale drukker en samen met mijn ouders zat ik in de avonduurtjes setjes kaarten in te pakken. Na de kerst vulde ik de kerstkaarten aan met setjes van 4 kaarten in een bepaald thema. Het ‘Card Concept’ noemde ik dat destijds. Iedere maand lanceerde ik een nieuw setje kaarten en zo had ik iedere maand toch een leuk zakcentje. En, nog wel met iets wat ik ontzettend leuk vond om te doen. Ik was echt wel trots op die andere manier van geld bijverdienden die ik had bedacht. En zo ging ik een aantal jaar door. Buiten de kaarten die ik verkocht maakte ik ook posters en kreeg ik steeds meer ontwerp opdrachten voor producten op maat. Dat is waar het allemaal begon.

En verder...

Naast creativiteit zijn structuur en overzicht voor mij een belangrijke factor. Ik houd ervan om orde te scheppen in de chaos en te zorgen voor duidelijkheid, zowel tijdens mijn werk, in het contact met klanten als in mijn dagelijkse leven. Ik ben erg perfectionistisch en ga altijd voor het beste resultaat. Ik zal dan ook nooit een opdracht afleveren aan een klant, terwijl deze naar mijn idee nog niet perfect is.

Search moodzdesign.nl

SHOPPING BAG (0)

Scroll naar boven