VERZONDEN BINNEN 1 - 2 WERKDAGEN // GRATIS VERZENDING VANAF €75 // DUURZAAM & UNIEK //
TOT 15 ARPIL WORDEN ER GEEN BESTELLINGEN VERZONDEN // GEBRUIK DE CODE -VOORJAAR- VOOR 15% KORTING //

9 tips voor meer structuur in je leven

structuur in je leven
structuur in je leven

9 tips voor meer structuur in je leven

Meer structuur in het leven. Dat is iets wat bij veel mensen op het lijstje staat met goede voornemens. Inmiddels is het eind februari en eerlijk is eerlijk… bij de meeste mensen zijn de goede voornemens alweer terug de kast in geschoven! 

En dat is zo jammer, want meer structuur in je leven kan je zoveel brengen! Persoonlijk ben ik van mening dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. Je hebt echt geen jaar switch nodig om te beginnen met nieuwe gewoontes! 

Tip #1

Pas verandering toe in kleine stapjes. Rome is ook niet in één dag gebouwd en meer structuur in je leven is er ook niet binnen een week. Hoe hard je je best ook doet, het moet groeien en je moet wennen aan je nieuwe gewoontes. Wanneer je teveel wil in één keer is de kans groot dat je het niet volhoudt en dan heeft het je energie gekost die je ook in iets anders had kunnen steken. 

Tip #2

Zorg dat je voor jezelf goed weet wat je doelen zijn. Bekijk vervolgens wat logische stappen zijn en welke veranderingen je het belangrijkste vindt. Gebruik bijvoorbeeld de MOODZ maandplanner. In deze planner is er ruimte voor je maandelijkse doelen en een maandelijkse reflectie. Hierdoor zorg je ervoor dat je bewust vooruit en terugkijkt op de maand die komen gaat of is geweest. Dit helpt je ook weer om bijvoorbeeld andere keuzes te maken. Was er deze maand te weinig tijd voor me-time? Dan weet je dat je komende maand iets anders moet doen om zo stap voor stap wel meer structuur in je leven te krijgen. 

meer structuur in je leven

Tip #3

Zorg dat je hoofd zoveel mogelijk leeg is. En ik weet het, dat is makkelijker gezegd dan gedaan en ik weet ook dat een leeg hoofd niet bestaat. Zelf weet ik als geen ander hoe het eraan toe kan gaan in een hoofd in het drukke leven;-). Maar ik weet dus ook als geen ander dat het écht kan helpen om dingen op te schrijven. Als je iets opschrijft is het uit je hoofd en hoef je niet bezig te zijn met het onthouden. Wil je meer structuur in je leven dan kun je  ervoor kiezen om alles op één lijst te schrijven. In dat geval is een mooi A4 notitieblok fijn, want dan heb je veel ruimte. Zelf gebruik ik graag deze. Daarnaast gebruik ik graag het to do blok en de werkplanner.

Tip #4

Voorbereiden is the key voor meer structuur in je leven! Of het nu gaat om het avondeten of de hele weekplanning: Als je iets hebt voorbereid ervaar je rust, doordat je weet dat je het hebt geregeld. Noteer op een maaltijdplanner wat je die week wilt eten en gebruik een familieplanner of weekplanner om een overzicht te maken van afspraken. Als je weet wat je te wachten staat hoef je er ook niet over na te denken en kun je keuzes maken die weer bijdragen aan de structuur in je leven. Andere dingen die je kunt voorbereiden zijn bijvoorbeeld het klaarleggen van kleding voor je kids (en jezelf natuurlijk) en je lunch klaarmaken wanneer je de volgende dag buiten de deur bent. 

Tip #5

Zet vaste activiteiten in je planner of agenda. Wanneer ik onze hond zijn ontwormingspil geef zet ik het standaard meteen in mijn agenda voor over drie maanden. Op die manier vergeet ik het niet en hoef ik niet constant bezig te zijn met ‘oh is het soms alweer tijd om…’ Dat is dan weer tijd die ik voor andere dingen kan gebruiken. 

Tip #6

Meer structuur in je leven begint met een stukje routine en regelmaat. Je hoeft echt je dag, week of maand niet van minuut tot minuut te plannen. We weten allemaal dat er soms dingen gebeuren waardoor het dan toch in de soep zou lopen. Maar wat wel fijn is om voor jezelf een aantal routines te creëren. Je kunt dan denken aan opstaan op dezelfde tijd, eten op vaste momenten, sporten op vaste dagen en een vaste avond in de week tijd voor jezelf. Wat mij zelf veel rust brengt is dat ik structuur heb in mijn huishouden. Voordat ik de huishoudplanner gebruikte merkte ik dat ik altijd bezig was met ‘Wanneer heb ik voor het laatst een kookwas gedraaid?’ ‘Hoe lang geleden is het dat ik de rubbers van de vaatwasser heb schoongemaakt?’ of ‘Had ik het koffiezetapparaat nu twee of drie weken geleden grondig gereinigd?’. Sinds ik deze, maar ook de dagelijkse en wekelijkse dingen inplan en eenvoudig kan afstrepen ervaar ik rust. En dat is echt puur omdat ik er niet meer overna hoef te denken!

huishoudplanner

Tip #7

Stop met multitasken! Multitasken is namelijk echt iets wat je niet moet doen als je bezig bent met meer structuur in je leven. Heb je er wel eens op gelet hoe vaak je bezig bent met verschillende dingen tegelijk? Je herkent het vast wel. Je bent druk bezig met de maandelijkse administratie en moet iets uitrekenen op de rekenmachine op je telefoon. Je ontgrendeld je telefoon en voor je het weet heb je meters gescrold op Facebook, heb je de dm’s in je Insta inbox beantwoord en heb je ook de datumplanner van je vriendinnen ingevuld. Een kwartier later kom je er achter dat je eigenlijk iets heel anders ging doen op die telefoon. Stop ermee! Er zit niet voor niks een focus stand op de iPhone. Multitasken is voor niemand goed, zelfs niet voor vrouwen! 

Tip #8

Maak af waar je mee bezig bent en begin niet aan iets nieuws voordat je taak klaar is. Weet je nog wat er vroeger met computers gebeurde als je teveel mappen had open staan? Juist, ze werken onwijs langzaam! En dat is precies wat er in je hoofd gebeurd als je met teveel taken en projecten bezig bent. Rond dingen af voordat je aan iets nieuws begint en ben daarmee gewoon een beetje lief voor jezelf:)

Tip #9

Wil je meer structuur in je leven? Maak je planning op papier. Door aan je afspraken, plannen en taken een tijdsduur te koppelen kun je ze makkelijk inplannen op bijvoorbeeld een weekplanner. Het grote voordeel hiervan is dat je ziet hoelang je over iets mag doen. Daarvoor ben je een stuk productiever. Daarnaast krijg je door een planning op papier een goed inzicht in de haalbaarheid van het plan. 

weekplanner

Wil jij ook meer structuur in je leven? Volg MOODZ dan op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe producten, tips over overzicht en structuur en leuke acties en kortingen!

Deel:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Winkelmandje 0
De waardering van www.moodzdesign.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 93 reviews.

Van 24-04 t/m 08-05 worden onze bestellingen tijdelijk verzonden binnen 5-7 werkdagen. Daarom nu GRATIS verzending met de code 'FREESHIPPING0422'

67379AA4-4F65-43A1-BDB1-C11A4F04576D
Schrijf je in voor de MOODZ - happy mail en krijg

10% korting

op je eerste bestelling!