VERZONDEN BINNEN 1 - 2 WERKDAGEN // GRATIS VERZENDING VANAF €75 // DUURZAAM & UNIEK //
TOT 15 ARPIL WORDEN ER GEEN BESTELLINGEN VERZONDEN // GEBRUIK DE CODE -VOORJAAR- VOOR 15% KORTING //

Het nut van een notitieblok zonder lijntjes!

notitieboekje
notitieboekje

Het nut van een notitieblok zonder lijntjes!

Het is oud nieuws als ik vertel dat het fysiek opschrijven van alles wat er in je hoofd speelt, helpt om je hoofd leeg te maken. Toch? Het heerlijk wegschrijven van alle gedachten in de meest prachtige gelinieerde notitieboekjes. Klein, groot, dik, dun, mooi gekaft… zucht.

Vervolgens leg je die dan op een stapel op je bureau of kast en heb je er weer een mooie accessoire erbij. En is je hoofd dan echt leeg of heb je vooral meer op een gestructureerde manier onthouden wat je allemaal nog wilt doen of bereiken in je leven…?

Van chaos naar stappen zetten

Wanneer je een creatief persoon bent, een misschien met chaos in je hoofd of zelfs in beelden denkt, dan passen je gedachten helemaal niet op die lijntjes. Je wilt een pijl kunnen zetten, rondjes eromheen, groter en kleiner schrijven… en wellicht gewoonweg uittekenen wat je bedoelt!

En weet je dat dit ook veel doeltreffender is. Je bent terwijl je je hoofd leeg maakt namelijk al stappen aan het zetten in je ideeën! Daarnaast geeft het je rechterhersenhelft veel meer bevrediging. Dat is de helft van je hersenen waar het creatieve proces plaatsvindt. Je linkerhersenhelft is namelijk het centrum die je woorden vormt. Dus wanneer jij met mega coole creatieve ideeën in je hoofd zit en je dwingt jezelf dit direct om te zetten in woorden, kill je je creatieve proces…

notitieboekje

Weg met de lijntjes

Ok, killen is misschien een groot woord. Maar de kans dat je vastloopt en niet precies op papier krijgt wat je bedoelt is vele malen groter dan dat je jezelf het gunt om te tekenen, schrijven en beeld te vormen.

En dan zijn lijntjes een minigevangenis voor je creatieve kant. Pak een mooi notitieboek met dikkere vellen, misschien zelfs aquarel. Of een schetsboek op A3-formaat met veel ruimte.

Wat mijn voorkeur heeft, is een bulletjournal. Toch een soort houvast om rechte lijnen te kunnen tekenen, maar ook voldoende vrijheid om heerlijk te tekenen, schrijven, pijlen trekken…

notitieboekje

Lefties rule!

En dan heb ik het over de linkshandigen onder ons & moi. Ik heb er altijd moeite mee dat er een bobbel onder mijn hand zit omdat notitieboeken eigenlijk gemaakt zijn voor rechtshandige mensen. (yes let’s be honest) Dus wat doe ik met mijn bulletjournal? En ja als rechtshandige mag je deze hack ook overnemen ;-):

Ik leg mijn journal altijd horizontaal voor me ipv verticaal. Dus je klapt je boekje van onder naar boven open. Geen ‘bobbel’ die meer in de weg zit en meer ruimte in de breedte. En dat vind ik dus heerlijk. En ben je nou rechtshandig? Probeer dan ook eens je boekje een kwartslag te draaien. Ik ben benieuwd wat dat met jouw creativiteit doet!

notitieboekje

Hop hop aan de slag!

Dus, wat ga je nu doen? Als je een blog of verhaal wilt schrijven of aantekeningen tijdens een gesprek, dan pak je een notitieboekje met lijntjes. Als je echt je hoofd leeg wilt krijgen en je creatieve proces een boost wilt geven? Check de schetsboeken en bulletjournals!

Doen he?

Naast deze notitieboekjes zonder lijntjes hebben we ook toffe A6 blokjes met lijntjes in de shop. Neem snel een kijkje bij al onze stationeryproducten!

Volg MOODZ op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe producten, tips over overzicht en structuur en leuke acties en kortingen!

Het nut van een notitieblok zonder lijntjes! 1

Denk je aan Master of Structured chaos, dan denk je aan Salina. Met haar tomeloze energie, creativiteit en gevoel voor mensen is zij dé coach en trainer op het gebied van structureren bij mensen die chaos ervaren. Al dan niet met een ‘label’ AD(H)D.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van alles anders doen zoals de wereld voorschrijft, werkt ze met haar coachees aan de juiste mindset om te leven en (en ondernemen) op hun manier. Zij doet dit met humor, warmte en uitdaging. Ook wel de provocatieve stijl genoemd.

In haar trainingen zorgt ze dat deelnemers direct resultaten boeken die ze eerder niet zelf bedacht hadden. Lichte verwarring ontstaat geregeld, wat vervolgens voor hilarische momenten en doorslaggevende inzichten zorgt. Kortom: lekker praktisch met een mindset twist.

Deel:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Winkelmandje 0
De waardering van www.moodzdesign.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 95 reviews.

Van 24-04 t/m 08-05 worden onze bestellingen tijdelijk verzonden binnen 5-7 werkdagen. Daarom nu GRATIS verzending met de code 'FREESHIPPING0422'

67379AA4-4F65-43A1-BDB1-C11A4F04576D
Schrijf je in voor de MOODZ - happy mail en krijg

10% korting

op je eerste bestelling!